ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din California au decretat miercuri seară stare de urgenţă, în timp ce autorităţile încercau să oprească o scurgere de petrol provocată de spargerea unei conducte. Ecologiștii se tem de eventualele consecinţe pe termen lung ale acestei mici maree negre. 

Conform ziarului La Stampa, mii de litri de hidrocarburi s-au scurs în ocean, datele furnizate de elicoptere arătând că pelicula poluantă se întindea pe 14 kilometri de-a lungul coastei la Oceanul Pacific, a anunţat un purtător de cuvânt al pazei de coastă.
 
Guvernatorul Californiei, Edmund Brown, a declarat stare de urgenţă în zona turistică Santa Barbara, pentru a putea trimite rapid echipe specializate în curăţare. Potrivit celor mai recente estimări, cantitatea de petrol scursă ar fi de circa 400.000 de litri, din care 80.000 deversaţi în ocean. Scurgerea a fost depistată marţi la o conductă exploatată de Plains All American Pipeline, care a întrerupt aprovizionarea cu petrol imediat după descoperirea accidentului, arată compania. 

Membri ai unor grupuri de apărare a mediului au afirmat că s-au comis erori în acest caz. „Regiunea adăposteşte o faună extrem de bogată, printre care câteva specii de balene în pericol, iar această latură este emblematică şi atrage oameni din toată lumea”, a spus reprezentantul al unei organizații de mediu.
 
Oraşul Santa Barbara a fost în 1969 teatrul a ceea ce a fost până atunci cea mai mare maree neagră din istoria Statelor Unite, când câteva milioane de litri de petrol s-au împrăştiat în ocean după explozia unei platforme petroliere, aminteşte AFP.