ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților statului Texas a adoptat vineri seara o măsură care ar interzice oricărei administrații, statale sau locale, să folosească fondurile contribuabililor pentru a încheia parteneriate cu furnizorii de avort, chiar și pentru servicii care nu au legătură cu avortul, informează Breitbart.

Proiectul de Lege nr. 22 al Senatului, introdus de senatoarea de stat Donna Campbell, ar interzice oricărei administrații, statale sau locale, să încheie contracte cu furnizorii de avort, precum Planned Parenthood, pentru orice fel de servicii, inclusiv educația sexuală si măsurile de contracepție. 
 
Proiectul de lege a trecut de Senatul de stat condus de Partidul Republican în aprilie, cu un vot de 20-11.

Legea ar pune capăt acordurilor de închiriere „pe ochi frumoși”, precum cel dintre un sediu al Planned Parenthood, care nu prestează avorturi, cu orașul Austin, pentru 1 dolar pe an. 

„Dacă administrația locală folosește banii contribuabilor pentru orice tip de contract cu un furnizor de avorturi sau afiliat, ei bine, acest proiect de lege interzice această tranzacție”, a spus Campbell, dând exemplul contractului dintre Planned Parenthood și orașul Austin, decurgând din 1979, pentru închirierea unei clădiri cu 1 dolar pe an, cu o prelungire de 20 de ani.

„Chiar dacă aici nu se fac avorturi, acei bani pot, totuși, să contribuie la sprijinirea industriei avorturilor, astfel că acest proiect de lege previne administrațiile locale să încheie contracte cu furnizorii de avorturi”, a spus aceasta. 

„Prin simplul fapt de a le da și numai 5 dolari pentru un serviciu necontroversat, statul le încurajează activitatea”, a spus John Seago, directorul legislativ al Texas Right to Life.

Proiectul de lege a trecut prin ore întregi de dezbatere în Camera Reprezenanților statului și prin încercări de-ale democraților de a-l modifica, dar în cele din urmă a trecut cu un vot de 81-65. 

„Acest proiect de lege are în vedere protecția contribuabililor”, a declarat reprezentanta republicanilor, Candy Noble, conform Texas Tribune. „Contribuabilii care se opun avortului nu ar trebui să-și vadă banii din impozite folosiți pentru subvenționarea industriei avortului”, a subliniat acesta. 

Amendamentul adăugat de reprezentantul republicanilor Jonathan Stickland, care clarifică faptul că măsura nu ar împiedica un oraș sau o regiune să interzică complet avorturile, trebuie să treacă iar pe la Camera Reprezentanților pentru a fi votat, urmând ca apoi să fie trimis înapoi la Senat.