ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii Camerei Reprezentanților din Statele Unite au votat în cursul nopții de miercuri spre joi articolul de inculpare a președintelui american Donald Trump pentru abuz în putere, în vederea demiterii acestuia, relatează site-ul postului CNN.
 
Astfel, este deschisă calea către destituirea lui Donald Trump, ce urmează a fi confirmată în urma votului care va fi dat în luna ianuarie de Congres.  

Camera reprezentanților a obținut 216 voturi, acesta fiind numărul necesar pentru punerea sub acuzare a președintelui.

Articolul de inculpare a lui Donald Trump pentru abuz de putere a fost aprobat cu 230 de voturi pentru, din partea democraților și 197 împotrivă, din partea republicanilor.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden.

Ca reacție, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii dețin majoritatea, a anunțat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupție în Ucraina.
 
Președintele american Donald Trump a condamnat decizia Camerei Reprezentanților după ce membrii acesteia au votat în favoarea celor două articole pentru inculpare în vederea demiterii liderului de la Casa Albă, relatează CNN.

„Prin inculparea ilegală și neconstituțională, democrații și-au declarat ura pentru alegătorii americani”, a declarat Donald Trump. „După trei ani de vânătoare de vrăjitoare, farse și înșelăciuni, democrații din Camera Reprezentanților încearcă să anuleze voturile a milioane de americani patrioți”, a adăugat acesta.