ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților a adoptat vineri în unanimitate un proiect de lege privind declasificarea informațiilor legate de originea coronavirusului, măsura fiind trimisă președintelui Joe Biden pentru semnare, relatează Breitbart.com.  

Proiectul de lege ar impune directorului Comunității Naționale de Informații (DNI) din SUA să declasifice și să facă publice orice informații privitoare la potențiale legături între Institutul de Virologie din Wuhan și originile coronavirusului. Proiectul de lege a fost deja aprobat de Senat la 1 martie cu acord unanim.

Actul, intitulat COVID-19 Origin Act, a fost trimis către Biden printr-un vot al Camerei de 419-0. Nu este sigur dacă Biden va semna legea bipartizană. Miercuri, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a refuzat să răspundă la întrebări cu privire la proiectul de lege și a îndemnat reporterii să se adreseze DNI.

Demersul bipartizan de a face publice orice legături dintre Institutul de Virologie din Wuhan și originile coronavirusului vine după ce Wall Street Journal a relatat că Departamentul de Energie a stabilit că, cel mai probabil, coronavirusul provine de la un laborator din China.

Republicanii se întreabă de mult dacă pandemia își are originea într-un laborator din China. Încă din 2021, senatorul Tom Cotton (R-AR) s-a dovedit unul dintre cei mai fermi sceptici cu privire la narațiunea promovată în mass-media potrivit căreia virusul nu provine dintr-un laborator chinez.

„Ipoteza plauzibilă privind o scurgere din laborator este aceeași ca în ianuarie 2020, când am menționat prima dată posibilitatea”, a spus Cotton atunci.

De asemenea, senatorul Rand Paul (R-KY) a pus la îndoială narațiunea. După raportul din Wall Street Journal, Paul a scris pe Twitter că scurgerea din acest raport trebuie declasificată. „S-au scurs documente clasificate (ar trebui declasificate!), care arată că oamenii de știință de la DOE [Departamentul Apărării] cred că COVID s-a scurs din laboratorul Wuhan”, a scris el pe Twitter.  

Raportul l-a determinat pe senatorul Josh Hawley (R-MO) să introducă legislația privind declasificare. „Poporul american merită să afle întregul adevăr despre originile #COVID. Ajunge cu mușamalizarea! Voi introduce din nou o legislație prin care rapoartele de informații ale guvernului SUA despre COVID să fie mai transparente pentru public”, a scris el pe Twitter.