ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția Metropolitană din Londra a anunțat că va instala un sistem de recunoaștere facială în timp real, pentru a îmbunătăți capacitatea ofițerilor de a identifica suspecții căutați în capitala britanică, anunță BBC.
Tehnologia va fi implementată în zone unde datele arată că s-ar afla persoane responsabile pentru infracțiuni grave și violențe, precum atacuri cu arme sau exploatare sexuală a copiilor.
Camerele, marcate în mod vizibil, vor fi direcționate doar pentru a scana fețele oamenilor pe măsură ce se apropie, au precizat oficiali londonezi.

Decizia privind utilizarea acestei tehnologii a fost în atenția comisarului informațional al Regatului Unit, care și-a arătat îngrijorarea cu privire la confidențialitate și acuratețe. „Tehnologiile de acest tip pot fi excesiv de invazive în viața de zi cu zi a oamenilor și riscă să afecteze încrederea nu numai în tehnologie, ci și în modul de acțiune a poliției”, a declarat la acea dată Elizabeth Denham.

Apărătorii confidențialității au descris și ei implementarea tehnologiei ca un atac la libertățile civile. Utilizarea recunoașterii faciale în întreaga lume a fost criticată de mulți experți în tehnologie care observă că astfel de sisteme sunt adesea părtinitoare și sunt folosite greșit de poliție.  „Această decizie reprezintă o extindere enormă a stării de supraveghere și o amenințare serioasă pentru libertățile civile din Marea Britanie”, a declarat Silkie Carlo, directorul Big Brother Watch, pentru The Daily Mail.