ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum COVID-ul pare să  nu mai sperie pe nimeni, iar războiul din Ucraina își pierde din interes, trebuie inventați urgent alți factori de îngrozire și supunere a populației.

Municipalitatea orașului New York a lansat săptămâna aceasta o așa-zisă campanie de pregătire a populației în cazul unui atac nuclear.

Cine amenință metropola cu bomba atomică nu s-a specificat. Nici de ce are loc acum această campanie care amintește flagrant de isteria din anii 1950 ai Războiului Rece (foto).

Anunțul public spune doar că e mai bine să fii pregătit, chiar dacă un astfel de atac este improbabil.

În anunț, Departamentul de Urgență al Municipalității arată:

„Deși probabilitatea producerii unui incident cu armă nucleară în/aproape de New York City este foarte scăzută, este important ca new-yorkezii să cunoască pașii pentru a fi în siguranță.”

Hodoronc Tronc! Cu atât mai mult cu cât cei trei „pași” enunțați de „Arafații” din New York au efectul unei frecții la un picior de lemn dacă un atac cu bomba atomică ar avea loc în mod real.

Judecați singuri:

După câteva secvențe înspăimântătoare, cu imagini de străzi pustii din New York și sunete de alarmă pe fundal, urmează indicațiile.

Etapa 1: Cetățenii trebuie să intre într-o clădire cât mai rapid și să se îndepărteze de uși și de ferestre.

Etapa 2: Cetățenii trebuie să rămână în interior, să își dea jos hainele de pe ei și să le pună în pungi de plastic, pentru a îndepărta praful radioactiv.

Etapa 3: Cetățenii trebuie să rămână conectați la sursele de informare oficiale, așteptând ca autoritățile să le spună ce să facă.

Principala caracteristică a „situațiilor de urgență” este că individul este lipsit total de dreptul de decizie și de inițiativă, fiind obligat „prin lege” să aștepte ca „autoritățile să îi spună ce să facă”.

Starea de teroare indusă îl determină pe individ nici măcar să nu mai încerce să gândească cu propria minte.

Cu cât teroarea este mai mare, cu atât starea de prostrație se prelungește, iar autoritățile au răgazul să aplice și să consolideze măsurile dictatoriale fără nici o reacție din partea societății.

Și în timpul pandemiei COVID, New Yorkul s-a numărat printre fruntașele la aplicarea de măsuri draconice, care, evident, au avut efectul contrar celui așteptat.