ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înregistrări recent dezvăluite arată că, din 2015, guvernul federal canadian, sub conducerea Partidului Liberal al prim-ministrului Justin Trudeau, a cheltuit peste 23 de milioane de dolari din banii contribuabililor pentru proiectele globaliste ale Forumului Economic Mondial (WEF), inclusiv milioane pentru un program de identificare digitală.

Potrivit documentelor obținute de The Epoch Times, un total de cinci departamente guvernamentale au cheltuit bani direct pentru proiectele WEF, iar două au cheltuit banii doar pentru proiecte pe plan intern. Banii au fost cheltuiți în perioada între 4 noiembrie 2015, anul în care a fost ales Trudeau, până la 20 iunie 2023.

O parte semnificativă din banii cheltuiți au fost direcționați către unul dintre cele mai recente proiecte de identificare digitală ale WEF, programul „Known Traveler Digital Identity” (KTDI).

Agenția Canadiană pentru Servicii de Frontieră (CBSA) a cheltuit 3,49 milioane de dolari pe plan intern pentru programul KTDI susținut de WEF înainte ca acest program să fie suspendat.

CBSA a menționat că scopul său privind KTDI a fost să studieze „gestionarea identității biometrice, depunerea declarațiilor înainte de trecerea frontierei”.

De asemenea, Transport Canada a cheltuit aproximativ 399.938 de dolari pe salarii și 238.627 de dolari pentru alte cheltuieli pentru programul KTDI înainte ca acesta să fie amânat pe termen nelimitat.

Programul KTDI a menționat guvernul Canadei și guvernul Olandei, împreună cu diferite aeroporturi, drept baze de testare pentru un sistem internațional de identificare digitală cu „progrese în biometrică”.

„Known Traveler Digital Identity, sau KTDI, este o inițiativă a Forumului Economic Mondial care reunește un consorțiu global de personalități, guverne, autorități și industria turismului cu scopul de a spori securitatea călătoriilor în lume”, se menționează pe site-ul KTDI.

Documentele au fost dezvăluite prin intermediul Order Paper questions, fiind solicitate de parlamentarul Leslyn Lewis din Partidul Conservator din Canada, în iunie 2023. Lewis a cerut o dezvăluire completă a tuturor „contractelor, plăților de transfer, memorandumurilor de înțelegere, scrisorilor de intenție, acordurilor, proiectelor și asocierilor dintre guvern și WEF din 4 noiembrie 2015.”

În urma cererii, au fost dezvăluite 127 de pagini care a fost depuse în Camera Comunelor pe 18 septembrie.

Din aprilie 2023, Canada a încetat să se implice în proiectul KTDI.

LifeSiteNews a relatat că aceleași înregistrări dezvăluite arată că Departamentul de Mediu și Schimbări Climatice din Canada (ECCC) a contribuit la plătirea WEF pentru a întocmi un raport care a promovat și a încercat să justifice implementarea unei agende de mediu radicale asupra cetățenilor, incluzând creșterea taxei pe carbon de către guvernul Trudeau.

WEF (Forumul Economic Mondial) este grupul globalist din spatele agendei socialiste „Marea Resetare”, condusă de Klaus Schwab, un grup în care sunt implicați Trudeau și alții din cabinetul său.

Ministrul canadian de Finanțe Chrystia Freeland este în prezent membră a Consiliului de administrație al WEF.

Înregistrările arată că cei mai mulți bani, în jur de 21,9 milioane de dolari, au fost cheltuiți prin Global Affairs Canada (GAC) pentru o varietate de proiecte legate de „securitatea alimentară” și de comerțul internațional.

Departamentul de Inovare, Știință și Dezvoltare Economică din Canada (ISED) a cheltuit un total de 53.756 dolari în sprijinul Centrului WEF pentru a Patra Revoluție Industrială, ceea ce i-a permis să ofere o bursă la centrul.

Obiectivele actuale de mediu ale guvernului Trudeau – care sunt în concordanță cu „Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă” a ONU – includ eliminarea treptată a centralelor electrice pe cărbune, reducerea consumului de îngrășăminte și reducerea consumului de gaze naturale în următoarele decenii.

Reducerea și eventuala eliminare a utilizării așa-numiților „combustibili fosili” și tranziția către energie „verde” nesigură sunt, de asemenea, promovate de WEF.

Guvernul Trudeau a implementat mai multe politici care se aliniază cu așa-numita agendă privitoare la „schimbările climatice” a WEF, inclusiv o taxă pe carbon și atacuri la adresa industriilor de petrol și gaze ale țări.