ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile canadiene au informat Comisia Europeană că nu intenționează să renunțe la vizele impuse românilor și bulgarilor, în pofida aluziilor reprezentanților CE privind posibilitatea ca blocul comunitar să reintroducă un regim de vize pentru Canada și SUA.

"Canada trebuie să fie satisfăcută că țările  îndeplinesc criteriile în vederea acordării unui regim fără vize", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului canadian, potrivit Novinite.

Cetățenii României și Bulgariei sunt singurii din UE care au nevoie de vize pentru a călătorii în Canada. La rândul lor, SUA impun vize atât românilor și bulgarilor, cât și locuitorilor Poloniei, Croației și Ciprului.

Comisia Europeană va dezbate marți o potențială prelungire a regimului de liberă circulație între UE și cele două state de pe continentul american, discuțiile urmând să se axeze pe obținerea unui regim fără vize "complet și reciproc cu partenerii strategici", potrivit purtătoarei de cuvânt a CE, Mina Andreeva.

În cazul în care CE decide să reintroducă vize pentru Canada și SUA, măsura va trebui adoptată de Parlamentul European pentru a intra în vigoare.