ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul Canadei a adoptat o lege care îi obligă pe toți cetățenii să li se adreseze persoanelor care pretind că au alt gen decât sexul biologic sau alt gen decât cel feminin sau masculin cu pronumele pe care aceștia din urmă îl consideră potrivit – respectiv cu pronumele „zir” și „ze” considerate neutre din punct de vedere al genului, informează portalul stiripentruviata.ro

Avocatul D. Jared Brown a explicat, citat de LifeSiteNews.com: „Folosirea obligatorie a anumitor pronume implică utilizarea unor cuvinte care nu-i aparțin vorbitorului și care implică o convingere sau un acord cu privire la o anumită teorie despre genul persoanelor… Guvernului practic reglementează limbajul”.

Cei care nu se conformează acestor cerințe bazate pe teoria genului, riscă acuzația de „delict de ură” și vor fi amendați, închiși sau trimiși la o sesiune de reeducare.

Premierul canadian Justin Trudeau a postat pe Twitter un mesaj prin care celebrează adoptarea legii:
 


Jack Fonseca de la Marșul pentru Viață Canada a declarat pentru Life Site News că legea este un atac la adresa celor care încă nu se supun agendei ideologice pro-LGBTQ: „Legea nu va fi în niciun caz folosită ca un scut pentru apărarea transsexualilor vulnerabili, ci ca un buzdugan cu care sî fie loviți credincioșii și liber-cugetătorii care refuză să nege adevărul”.