După ce au schimbat modul de adresare în cadrul școlilor, iată că minoritățile sexuale continuă să facă legea în Canada.

Vizitatorii străini care necesită autorizația electronică de călătorie (eTA) pentru Canada vor putea să se identifice în acest document de frontieră cu opțiunile de gen - bărbat, femeie sau altul, această țară alăturându-se acelor națiuni ce oferă posibilitatea alegerii neutre, informează Thomson Reuters Foundation, citând luni oficiali.

 Potrivit acestora, noile autorizații electronice de călătorie vor fi introduse de joi pentru călătorii ce zboară în sau prin Canada, iar acestea vor conține trei opțiuni de declarare a genului.

Documentul eTA este cerut pentru călătorii din țări în care viza canadiană nu este solicitată. Această autorizație nu se aplică rezidenților SUA.

Canada a făcut de asemenea pași spre a permite persoanelor care și-au schimbat genul să-și modifice denumirea în pașapoarte și alte documente, a spus o purtătoare de cuvânt a agenției federale care eliberează documente de călătorie — Imigrație, Refugiați și Cetățenie Canada (IRCC).

„Varianta disponibilă online a autorizației electronice canadiene de călătorie — eTA a fost proiectată pentru a oferi aplicanților posibilitatea de a selecta a treia opțiune de gen — „altul"", a spus reprezentanta IRCC.

Posibilitatea de a desemna cu „altul" opțiunea de gen pe documentele de identitate, precum cele de călătorie, rezidență sau acte de muncă, a devenit o cauză pentru multe grupuri LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), care reprezintă oameni ce nu se consideră a fi bărbat sau femeie.