ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu este satiră. Ci o transpunere în viața reală a romanului lui Orwell, „1984”.

Proiectul de lege propus în Canada, C-6, menționează:

„Orice persoană care săvârșește o infracțiune în temeiul prezentului act sau al oricărui alt act al Parlamentului, dacă săvârșirea infracțiunii este motivată de ură bazată pe rasă, origine națională sau etnică, limbă, culoare, religie, sex, vârstă, dizabilitate psihică sau fizică, orientare sexuală sau identitate sau expresie de gen, se face vinovat de infracțiune și este pasibil de închisoare pe viață.”

De asemenea, noul proiect de lege îi mituiește pe cetățeni pentru a-i determina să-și denunțe concetățenii.

Potrivit Highwire:  

„[Legea C-6] permite unei persoane să depună în mod anonim o plângere pentru o discriminare… dacă acea plângere pentru [instigare la] ură este considerată legitimă, acelei persoane îi vor fi alocați maximum 20.000 de dolari [canadieni].”

Credeți că așa ceva nu se poate întâmpla? O legislație similară pentru definirea și combaterea „urii” adresate direct și online este promovată în Europa.

Recent, în Belgia, fostul parlamentar flamand Dries Van Langenhove a fost condamnat la un an de închisoare pentru distribuirea unor presupuse „meme rasiste” pe un chat de grup privat. VIDEO: