ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cecurile sau plățile în numerar de peste 10.000 de dolari nu vor mai fi acceptate de anul viitor, măsură care trezește îngrijorări cu privire la adoptarea de către guvern a monedelor digitale ale băncii centrale.

Începând din 2024, Agenția pentru venituri din Canada (CRA) nu va mai permite cetățenilor să își plătească în numerar datoriile fiscale în valoare de peste 10.000 de dolari și va obliga plata prin mijloace electronice, în conformitate cu o nouă regulă care face parte dintr-un proiect de lege federal care va deveni probabil lege în curând, relatează LifesiteNews

Din 1917, CRA a permis ca oricare datorie fiscală să fie plătită prin „numerar sau cec”, dar începând cu anul viitor plățile de peste 10.000 de dolari vor trebui efectuate electronic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CRA, Charles Drouin, noua politică „nu va intra în vigoare până la 1 ianuarie” 2024.

„Vom comunica detalii suplimentare în timp util despre administrarea acestei politici”, a adăugat acesta.

Totuși, Drouin a menționat în mod neclar că cecurile vor fi în continuare acceptate atunci când un plătitor „nu poate remite sau plăti în mod rezonabil suma” prin depunere directă. Aceasta înseamnă că, dacă cineva plătește prin cec în 2024, rămâne neclar dacă CRA va onora acea plată.

CRA nu a precizat ce se va întâmpla cu cei care nu respectă noile reguli.

Unii parlamentari membri ai Partidului Conservator din Canada (PCC) s-au întrebat de ce este necesară eliminarea plății prin cec.

Deputatul CPC Marty Morantz a întrebat recent la o întâlnire financiară: „Legat de această [propunere] despre achitarea electronică a peste 10.000 de dolari, ce se întâmplă dacă cineva nu vrea să facă asta sau nu știe cum? De ce nu pot plăti prin cec?”

Mulți canadieni plătesc impozitele prin plăți forfetare mari, care pot fi efectuate mai convenabil prin cec. Majoritatea instituțiilor bancare au stabilite limite cu privire la câți bani poate trimite o persoană printr-un transfer electronic de fonduri.

Un sondaj din 2014 al Departamentului pentru Lucrări Publice a arătat că aproximativ 26% dintre canadieni se opun impunerii obligatorii a plăților electronice.

Forțarea canadienilor să plătească prin transfer electronic vine în același timp în care guvernele din întreaga lume promovează înlocuirea numerarului cu monedele digitale ale băncii centrale.

Deși până acum băncile canadiene nu au fost lovite de colaps precum unele bănci din Statele Unite în ultimele luni, experții au avertizat că o criză financiară ar putea însemna accelerarea introducerii monedelor digitale ale băncilor centrale.

Monedele digitale au fost promovate de unii oficiali guvernamentali ca fiind o modalitate de a înlocui numerarul tradițional.

După cum s-a menționat într-un raport recent de la LifeSiteNews, experții avertizează că monedele digitale ale băncii centrale sunt un „instrument de control” al guvernului.

„Monede digitale susținute de guvern sunt emise de o bancă centrală. Acestea pot fi emise către instituțiile financiare sau publicul larg, oferind efectiv oamenilor un cont bancar pe care guvernul îl va putea accesa direct, https://www.wsj.com/articles/digital-currencies-banking-system-11673625716 într-un cont deținut fie de guvern, fie de o bancă comercială”, se arată în raport.