ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu scopul de a spulbera „miturile naționale” britanice, celebra universitate Cambridge își învață studenții că anglo-saxonii sunt o „invenție rasistă”.

În mod halucinant, dat tipic progresist, Catedra de anglo-saxonă, norvegiană veche și celtică (ASNC) de la Universitatea Cambridge încearcă să renege înseși ideile care stau la baza existenței sale.

ASNC susține acum că grupul etnic anglo-saxon este o plăsmuire rasistă, al cărei scop a fost ațâțarea naționalismului britanic, scrie Daily Telegraph.

Universitarii progresiști de la Cambridge afirmă că doresc ca prin această atitudine cursurile de istorie să fie „mai antirasiste”.

Într-un comunicat al Catedrei se explică:

„Una dintre preocupările noastre a fost de a răspunde la îngrijorările recente privind utilizarea termenului Anglo-Saxon și legătura percepută a acestuia cu identitatea etnică/rasială engleză.”

Și „experții” continuă:

„În general, învățământul ASNC încearcă să demanteleze baza miturilor naționalismului (...) arătându-le studenților în cât de mare măsură identitățile sunt și au fost dintotdeauna inventate și accidentale.”

Catedra merge mai departe și susține că nu a existat niciodată o identitate etnică „coerentă” a popoarelor în Anglia, Irlanda, Scoția sau Țara Galilor.

Decizia Universității Cambridge a provocat o reacție aprinsă în Marea Britanie.

Între alții, comentatorul politic Paul Embery a scris pe Twitter:

„Imaginați-vă o universitate care să spună același lucru despre, să zicem, aborigenii australieni, maori sau amerindieni.”

Afirmația este retorică: evident că așa ceva este de neimaginat în lumea de astăzi.

Singurii fără identitate și care trebuie șterși din manualele de istorie sunt Albii!

În fine, trebuie remarcat că în fruntea mișcării de ștergere a identităților naționale se află Universitățile.

La fel ca în Plandemie, cele mai grotești și toxice aberații trebuie să aibă în spate propteaua pseudo-științifică a „experților”.