ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amazon si Starbucks, dar și alte corporații plătesc impozite mult mai mici în Austria decât un chioșc care vinde cârnați.
 
"Fiecare  cafenea vieneză, fiecare chioșc ce vinde cârnați plătește mai mult impozit în Austria decât o corporație multinațională. Este vorba despre Starbucks, Amazon și alte corporații", a spus Christian Kern, cancelarul Austriei, pentru Der Standard.

Cancelarul austriac a adăugat că țările din UE ce permit corporațiilor să plătească taxe mici subminează economia Uniunii Europene: 
 
"Ce fac țări precum Irlanda, Țările de Jos, Luxemburg sau Malta se numește lipsă de solidaritate față de restul economiei europene ", a spus cancelarul Austriei, citat de bbc.com.

Christian Kern a salutat hotărârea recentă a Comisiei Europene, care a ceut Irlandei să recupereze de la gigantul american Apple impozite neplătite pentru perioada 2003-2014, în valoare de până la 13 miliarde de euro, la care se adaugă dobânzile.

Cancelarul austriac a dezvăluit că Facebook și Google, care au avut vânzări de peste 100 de milioane de euro fiecare în Austria, atrag un volum mare de publicitate, dar nu plătesc nici impozit pe profit, nici taxa de publicitate.