ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat vineri după-amiază că nu s-a discutat la întâlnirea de la Berlin a liderilor europeni cu președintele american Barack Obama despre o posibilă extindere a sancțiunilor economice internaționale împotriva Rusiei pentru acțiunile militare din Siria de susținere a regimului lui Bashar al-Assad, informează Reuters.

„Nu am discutat în termeni concreți despre sancțiuni împotriva Rusiei”, a precizat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de presă comună cu premierul spaniol Mariano Rajoy.


Cancelarul german a explicat că liderii europeni au discutat în schimb despre sancțiunile economice împotriva Rusiei pentru rolul în finanțarea conflictului din estul Ucrainei.

Nicio decizie nu a fost luată până în acest moment cu privire la extinderea sancțiunilor economice internaționale. Însă, Merkel a precizat că nu este suficient progresul înregistrat în implementarea prevederilor acordului de pace de la Minsk.

Mai multe surse guvernamentale au anunțat încă de miercuri că liderii europeni se vor întruni la Berlin pentru a discuta cu președintele Barack Obama despre o posibilă extindere a sancțiunilor economice impuse Rusiei pentru finanțarea insurgenței pro-ruse din estul Ucrainei.

Actualele sancțiuni economice ar urma să expire la finele lunii ianuarie 2017.

Liderii europeni se tem că rușii vor utiliza perioda dinainte de inaugurarea lui Donald Trump pentru a lansa o nouă ofensivă în Siria și Ucraina. Două surse diplomatice au explicat că situația din Siria ar putea să apară pe agenda de discuții de la Berlin.