ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful guvernului german a anunțat ceea ce pare să fie răsturnarea politicii de încurajare a imigrației în masă, lansată în 2015 de Angela Merkel.

Previzibilul s-a produs. Imigrația în masă a eșuat peste tot în Europa. Valurile de venetici nu s-au integrat în țările care i-au primit. Dimpotrivă, au creat enclave și zone scăpate de sub controlul legii naționale.

Infracționalitatea, radicalizarea religioasă și terorismul au fost principalele trei caracteristici aduse de imigrația masivă și necontrolată.

Acum, pe fondul crizei economice generale și al războiului din Israel, Occidentului pare că i-a ajuns cuțitul la os.

Inclusiv Germaniei, care, prin Mutti Merkel, „mama imigranților”, a adus acest dezastru în Europa.

Urmașul său la șefia guvernului de la Berlin, cancelarul Olaf Scholz, a acordat un amplu interviu revistei Der Spiegel în care a declarat printre altele:

„Vin prea mulți oameni. Trebuie în sfârșit să îi expulzăm la scară mare pe cei care nu au dreptul să stea în Germania.”

Această afirmație, neobișnuit de tăioasă mai ales pentru un socialist, vine pe fondul cifrelor furnizate sâmbătă de poliția federală, care arată că fluxul de imigranți din prezent este pe cale să depășească vârful din 2016.

Astfel, numai în luna septembrie au intrat în Germania 21.366 de imigranți ilegali, cel mai mare număr din februarie 2016.

În primele nouă luni ale acestui an, au pătruns în Germania 92.119 imigranți ilegali. Dacă ritmul se va păstra până la sfârșitul anului, atunci va fi depășit recordul de 112.000 intrați ilegal în țară în 2023, pe vremea lui Merkel.

În fața acestui diluviu și speriat probabil de riscul unui nou val de atentate, pe fondul războiului din Israel, Scholz a anunțat un program masiv de expulzări:

„Cei care este improbabil să obțină o autorizație de ședere în Germania, deoarece nu pot invoca necesitatea unei protecții, trebuie să plece.”

Până acum, toate tentativele de expulzări masive au eșuat în special din cauza birocrației statului și a indulgenței justiției.

Scholz pare decis să schimbe calimera:

„Procedurile trebuie accelerate, iar solicitările de azil și primul interviu de primire trebuie să aibă loc în unitatea de recepție inițială. Procedurile din justiție trebuie grăbite. În unele landuri, primele decizii în materie de expulzare vin după patru luni, în altele, după 39 de luni. Este inacceptabil. Trebuie să expulzăm oamenii mai des și mai rapid.”

Scholz a mai declarat că declararea Georgiei și a Republicii Moldova (candidate la UE) ca „țări sigure”, ar facilita expulzarea imigranților către acestea.

Cancelarul a mai spus că viitorul pact european pentru migrație va institui condiția ca refugiații să fie înregistrați în prima țară din UE în care calcă, „în loc să fie pur și simplu lăsați să ajungă până în Germania”.

Ceea ce va face din țările aflate la marginea UE (inclusiv România) depozite de imigranți.

Pactul UE pentru migrație – la care se opun doar Ungaria și Polonia (deși, cu Donald Tusk premier, lucrurile s-ar putea schimba) – va impune penalități financiare grele țărilor care nu acceptă cotele dictate de Bruxelles.