ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german, Angela Merkel a propus marți  ca Uniunea Europeană să aibă propria armată pentru a se putea apăra în viitor de celelate mari puteri ale lumii, care reprezintă o amenințare pentru statele europene, informează Mediafax.

Angela Merkel a propus în cadrul unui discurs susținut la Parlamentul European înființarea unei armate a Uniunii Europene, pentru a se evita în viitor conflicte similare precum Primul Război Mondial  și alte evenimente neplăcute petrecute.  Și președintele Franței, Emmanuel Macron a declarat același lucru săptămâna trecută. Emmanuel Macron își dorește acest lucru pentru a reduce dependența de Washington în materie de apărare, denunțând apariția unor "puteri autoritariste" și evocând necesitatea apărării Europei de Rusia, China și chiar Statele Unite.

Președintele american Donald Trump a criticat vineri planul omologului său francez, catalogând ideea drept „foarte jignitoare”.