Cancelarul german, Angela Merkel a propus marți  ca Uniunea Europeană să aibă propria armată pentru a se putea apăra în viitor de celelate mari puteri ale lumii, care reprezintă o amenințare pentru statele europene, informează Mediafax.

Angela Merkel a propus în cadrul unui discurs susținut la Parlamentul European înființarea unei armate a Uniunii Europene, pentru a se evita în viitor conflicte similare precum Primul Război Mondial  și alte evenimente neplăcute petrecute.  Și președintele Franței, Emmanuel Macron a declarat același lucru săptămâna trecută. Emmanuel Macron își dorește acest lucru pentru a reduce dependența de Washington în materie de apărare, denunțând apariția unor "puteri autoritariste" și evocând necesitatea apărării Europei de Rusia, China și chiar Statele Unite.

Președintele american Donald Trump a criticat vineri planul omologului său francez, catalogând ideea drept „foarte jignitoare”.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews