ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa de la Roma tocmai a comparat discriminarea persoanelor LGBT cu... Holocaustul. Și pe politicienii care țin discursuri împotriva homosexualității cu... Hitler. Nici mai mult, nici mai puțin.

Păi stați puțin, asta nu este o afirmație foarte jignitoare la adresa evreilor? Și care minimalizează în primul rând suferința evreilor?

Ca să compari pe cineva cu Hitler ar însemna că acea persoană a făcut sau afirmă că internționează să facă pogromuri și lagăre de exterminare. Sau că folosește, cel puțin, violența, nu doar simbolică, ci și fizică, reală, împotriva unor categorii de oameni. Oricât de puțini simpatici le-or fi unora Trump sau Salvini, ei nu pot fi comparați în vreun fel cu Hitler. Când faci așa o comparație, nu-i înnegrești pe Trump și pe Salvini. Ci mai degrabă îl... albești pe Hitler.

Apoi, Papa Francisc pune pe același nivel doctrina ariană a național socialismului german cu ideea că... s0d0mia reprezintă o perversiune sexuală și un păcat. Una este să spui că un evreu este un sub-om. Și cu totul altceva este să spui că sodomia este un păcat. Cei care vorbesc împotriva ideologiei lgbtqi++ vorbesc, în ultimă instanță, împotriva normalizării viciului și a păcatului, și împotriva aducerii viciului în centrul societății, în școli, în instituțiile publice, în corporații, în mijlocul scenei politice. Din câte știu, chiar Biserica Catolică spune, în continuare, că sodomia este un păcat. Ce face acest Papă, își neagă chiar doctrina propriei biserici?

Este interesant că, atunci când Olguța Vasilescu a afirmat că KW Iohannis vrea să-i bage pe toți pesediștii în lagăre, presa de la noi a acuzat-o cu cățel cu purcel de xenofobie. Acuzația a fost, în fapt, că ea minimalizează suferința evreilor, în timpul Holocaustului. Nu îi iau apărarea Olguței Vasilescu, dar nu pot să nu remarc faptul că ea nici nu a pomenit de evrei – lagăre de exterminare au realizat nu doar naziștii, ci și... turcii, chinezii sau rușii. Și imediat presa a vuit: „xenofobie”, „xenofobie”. Mie ceea ce a zis Papa Francisc îmi pare mult mai problematic, și mi se pare că acel mesaj chiar minimalizează suferința evreilor în lagărele de concentrare ale lui Hitler.

Dar în mod aparent, dacă ești de partea corectitudinii politice ai voie să spui orice aberații, cât timp ele „bat” în direcția corectă. Și ai voie să te folosești de suferința evreilor pentru a împinge agenda care convine... noului totalitarism al vremurilor noastre.