Un cuplu american de origine asiatică care a dorit să conceapă copii prin intermediul inseminării „in vitro” a renunțat la prunci, după ce testele ADN au arătat că aceștia nu sunt înrudiți cu ei, informează BBC.

Cuplul a dat în judecată clinica, precizează sursa citată, pe motiv că au cheltuit peste 100.000 de dolari pe această procedură.

Conform acuzațiilor cuplului, cei doi copii născuți pe 30 martie nu ar fi înrudiți nici între ei. În final, cei doi au renunțat la cei doi băieți și au fost dați în grija statului.

Fertilizarea in vitro presupune crearea în laborator a mai multor embrioni, cu materialul genetic al viitorilor părinți, urmând ca unul sau mai mulți dintre aceștia să fie transferați apoi în colul uterin al mamei. 

Atât Biserica Romano Catolică cât și cea Ortodoxă se opun acestei proceduri, deoarece embrionii „în plus” sunt pur și simplu aruncați, iar creștinismul consideră că viața începe în momentul concepției, ceea ce echivalează cu un avort, arată Cultura Vieții.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews