ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cuplu american de origine asiatică care a dorit să conceapă copii prin intermediul inseminării „in vitro” a renunțat la prunci, după ce testele ADN au arătat că aceștia nu sunt înrudiți cu ei, informează BBC.

Cuplul a dat în judecată clinica, precizează sursa citată, pe motiv că au cheltuit peste 100.000 de dolari pe această procedură.

Conform acuzațiilor cuplului, cei doi copii născuți pe 30 martie nu ar fi înrudiți nici între ei. În final, cei doi au renunțat la cei doi băieți și au fost dați în grija statului.

Fertilizarea in vitro presupune crearea în laborator a mai multor embrioni, cu materialul genetic al viitorilor părinți, urmând ca unul sau mai mulți dintre aceștia să fie transferați apoi în colul uterin al mamei. 

Atât Biserica Romano Catolică cât și cea Ortodoxă se opun acestei proceduri, deoarece embrionii „în plus” sunt pur și simplu aruncați, iar creștinismul consideră că viața începe în momentul concepției, ceea ce echivalează cu un avort, arată Cultura Vieții.