ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea companiei franceze Air France i-a anunțat pe angajați că are de gând să elimine aproape 3.000 de posturi, în următorii do ani. Anunțul a venit după ce negocierile cu piloții au eșuat, informează Agerpres, citând presa din Hexagon.
 
Restructurarea vizează 300 de piloţi, 900 de însoţitori de zbor şi 1.700 din angajaţii de la sol, i-a informat luni Air France pe reprezentanţii angajaţilor, la o reuniune care a fost întreruptă de protestele sindicatelor care au cerut demisia directorului grupului Air France/KLM, Alexandre de Juniac.

Sunt avute în vedere concedieri forțate, dar și o reducere a numărului de zboruri pe distanțe lungi, precum și a flotei de aparate: 14 avioane ar trebui să dispară până în 2017.

CA al companiei și-a dat acceptul pentru acest plan, după ce negocierile cu piloții au eșuat. Aceștia din urmă au refuzat să zboare 100 de ore în plus pe an, fără remunerație și să renunțe la unele din zilele de odihnă. Statul francez deține 17% din companie.

Reacția angajaților a fost vehementă. La reuniunea Comitetului Central de Întreprindere (CCI) care a avut loc luni dimineaţa câţiva directori ai companiei au fost agresaţi de angajaţi, care le-au rupt hainele. Muncitorii protestau împotriva concedierilor. În total, au fost rănite şapte persoane, dintre care una grav - spitalizată.

Printre cei bătuți se află inclusiv directorul pentru resurse umane (DRH) Xavier Broseta, Pierre Plissonnier - însărcinat cu activitatea de lung curier în cadrul companiei, şi alţi trei membri ai conducerii, a declarat purtătorul de cuvânt, fără să facă alte precizări.