Lisa este atât de disperată să aibă un alt băiat, încât a recurs la mica publicitate.  Americanca a postat un mesaj pe Facebook pentru a vedea dacă există doritori care să facă schimb de embrioni cu ea. Internetul a luat foc.

Nerăbdătoare să îi dea fiului său un frate mai mic, Lisa caută să comercializeze embrioni, la schimb, cu o altă mamă. Prin acest gest, femeia intră deja în „teritoriul colorat în nuanțe de gri”, spun experții.

„Bună ziua, timp de trei ani am încercat să-i dăm fiului nostru un frate mai mic ... vrem să ne mărim familia tot cu un băiețel. Avem un embrion feminin de o calitate excelentă: un ovul al unei donatoare italiene și un spermatozoid anglo-irlandez, de la un absolvent al Yale. Este cineva intersat de un schimb?” . Acesta este mesajul postat la 3 noiembrie de  Lisa pe un grup Facebook dedicat cuplurilor care s-au angajat pe calea fertilizării asistate.
 
Lisa (numele ei, ca și al celorlalți care intră pe acest grup, a fost schimbat din motive de intimitate) este o actriță italiană de 37 de ani, cu probleme de infertilitate, care trăiește în Statele Unite, la New York. New York Post, care a contactat-o ​​după ce a citit mesajul, a declarat că a luat această decizie extremă „pentru fiul meu”. Daniel are 5 ani și vrea foarte mult un frate mai mic, alături de care să-și împărtășească pasiunea pentru Boston Red Sox. „Soțul meu, Ray, care a crescut numai cu surorile sale,  vrea și el un prieten. Așa ne-ar plăcea să ne completăm familia”, a delcarat Lisa.

Numai că, la ultimul ciclu de fertilizare, a rămas doar un embrion de sex feminin, care este în prezent crioconservat într-un centru, așa că a decis să lanseze pe Facebook oferta de „schimb de embrioni„. Mulți membri ai grupului au cerut moderatorului să elimine mesajul, considerându-l ilegal, însă Lisa se apără: „Am  cheltuit 15.000 de dolari într-o clinică din Manhattan, obținând patru embrioni. Unul dintre aceștia a devenit ulterior Daniel, care acum vrea un frate mai mic. El mă întreabă: "De ce nu pot avea un frate mai mic?". 

Lisa a fost contactată de o mamă din California, căsătorită cu un bărbat care are șase copii dintr-o căsătorie anterioară.  Dar și cu doi embrioni de sex masculin crioconservați într-un centru de fertilizare. Schimbul ar putea avea loc, dar, spune Lisa, soțul femeii nu ar dori, nefiind încântat de „ideea unui copil cu o moștenire genetică diferită de a lui". 

O altă femeie i-ar fi propus să îi cumpere embrionul feminin, fără să ofere ceva în schimb: „Nu! Sau un băiat sau nimic”, a răspuns Lisa. În realitate, ea ar avea și câteva condiții. „Ar fi de preferat să pot rămâne însărcinată până la Crăciun. Și dacă copilul ar putea avea părul roșcat, să semene cu fiul meu”.

Vânzarea, cumpărarea și schimbul de copii este ilegală în Statele Unite. Dar aceasta nu pare a fi o problemă pentru Lisa: "Vrem să ne finalizăm familia cu un bărbat". Cu orice preț.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews