ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu data de 20 ianuarie 2017, președintele ales Donald Trump va fi acompaniat, tot timpul, de un aghiotant care va transporta "servieta nucleară”, cea care îi permite liderului de la Casa Albă să lanseze un atac în orice moment, relatează CNN.

La fel ca și predecesorii săi, indiferent dacă este la Casa Albă, în mașină, în avion, pe vapor, Trump va avea "butonul nuclear” la doar un braț distanță.

Conform curtumelor, Trump ar avea la dispoziție mai puțin de 15 minute, în cazul unei urgențe, pentru a primi informația de la armată și pentru a lua o decizie referitoare la un atac nuclear.
 
"Donald Trump va avea posibilitatea să lanseze un război nuclear oricând, fără să fie deranjat. Poate lansa o rachetă nucleară sau o mie de rachete nucleare și nu îl poate opri nimeni, în afară de o revoltă a forțelor militare”, susține Metzger.

Contrar miturilor care înconjoară celebra servietă nucleară, aceasta nu conține un buton, ci un echipament complex și actele necesare pentru a autoriza un astfel de atac, potrivit antena3.ro

Mai exact, conform unui fost oficial militar de la Casa Albă, servieta conține patru elemente:

o listă de opțiuni referitoare la tipul de atac
un card micro, care conține codurile de autentificare ale președintelui
o listă cu buncărele unde președintele poate fi transportat în siguranță
instrucțiuni pentru folosirea sistemului de telecomunicații de urgență
În ziua în care Trump va fi învestit în funcție, aghiotantul va sosi la ceremonie alături de președintele Barack Obama și va pleca alături de președintele Donald Trump.
În cartea "Without Hesitation: The Odyssey of an American Warrior”, apărută în 2010, generalul american în rezervă, Hugh Shelton, dezvăluia că fostul președinte al SUA, Bill Clinton, era foarte neatent și uituc și deseori pierdea cartela cu codurile nucleare”.
Shelton pvestea că  așa-numitul ”biscuit nuclear” - cartela digitală, pe care sunt înscrise codurile necesare pentru a ordona o lovitură nucleară, de care nici un președinte american nu trebuie să se despartă nici în somn, a fost pierdut de către președintele Clinton și a lipsit câteva luni în anul 2000. Potrivit locotenent-colonelului Robert Patterson, care a publicat și el o carte, Bill Clinton ar mai fi pierdut codurile nucleare în 1998, imediat după scandalul cu Monika Lewinsky.