ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei 11 candidați la alegerile prezidențiale din Franța au participat împreună la o dezbatere televizată ce a durat trei ore, cu toții încercând să câștige două treimi dintre votanții ce sunt încă indeciși, cu trei săptămâni înaintea primului tur al scrutinului, informează presa internațională.

 Cursa pentru președinția Franței rămâne în continuare una imprevizibilă, unii dintre cei mai importanți candidați fiind marginalizați, în vreme ce alții au fost implicați într-o serie de scandaluri.

Francois Fillon, candidatul Partidului Republicanii la președinția Franței, a fost inculpat pe data 14 martie pentru deturnare de fonduri publice, în investigația privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenți, iar ulterior ancheta a fost extinsă la suspiciuni de escrocherie, fals și uz de fals.

În prima dezbatere a campaniei prezidențiale, Marine Le Pen a sugerat că unii candidați ar avea legături oneroase cu mediul de afaceri, facând voalat referire la Macron, care pentru câțiva ani a lucrat la o instituție financiară a familiei Rothschild înainte de a deveni ministru al Economiei în timpul președintelui socialist Francois Hollande.

Conform sondajelor, Emmanuel Macron, politicianul cu doctrină de centru, este creditat cu 26,5% din voturi în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, în timp ce Marine Le Pen ar primi 26%, relevă un sondaj realizat de Institutul Odoxa-Dentsu Consulting la comanda postului France 2.