ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE FINALĂ: Victoria în alegerile din Brazilia este revendicată de candidatul de stânga, Lula da Silva, fost președinte, sindicalist și muncitor metalurgist, felicitat deja de președintele de paie de la Casa Albă, Joe Biden, chiar înainte de încheierea calculării voturilor. Lula a fost sprijinit în campanie și de Partidul Comunist. Situația aduce aminte de cea a alegerilor din SUA, mai ales că votarea în Brazilia se efectuează prin sistem electronic. 50,90% ar fi votat pentru Lula și 49,10 pentru Bolsonaro, potrivit Globo.com.

Reamintim că președintele Jose Messias Bolsonaro nu s-a vaccinat cu serurile experimentale Covid.

Citiți și Scenariul „Trump”: Bolsonaro riscă să fie INCULPAT pentru „Dezinformare COVID” – În plină campanie electorală!

ȘTIREA INIȚIALĂ cu Actualizări: Secțiile de votare s-au închis duminică, în turul doi al alegerilor prezidențiale din Brazilia, în care se înfruntă fostul lider de stânga Luiz Inacio Lula da Silva și actualul președinte de dreapta Jair Messias Bolsonaro, scrie Florin Pușcaș de la ȘtiripeSurse.

După primul tur câștigat de Lula, actualul președinte în exercițiu a erodat ușor avansul contracandidatului său în ultimele sondaje de opinie. Bolsonaro este asemănat prin politicile sale cu Donald Trump în timp ce Lula este un comunist mai mult sau mai puțin vopsit, asemenea lui Joe Biden.

La ora actuala numărătoarea voturilor este pe muchie de cuțit pentru ambii candidați.

După ce s-au deschis duminică dimineața devreme, secțiile de votare s-au închis la ora locală 17.00 (22.00 ora României), iar sistemul de vot electronic al țării va confirma rezultatele la aproximativ două ore după încheierea scrutinului.

După numărarea a peste 26% din voturi, Bolsonaro are 51,17% din voturi, iar Lula are 48,83%.

ACTUALIZARE 1: După numărarea a 35% din voturi, diferența dintre cei doi candidați se micșorează - Bolsonaro are 50,84%, iar Lula 49,16%.

ACTUALIZARE 2: După numărarea a 35% din voturi, diferența dintre cei doi candidați este și mai mică - Bolsonaro are 50,30%, iar Lula 49,70%.

ACTUALIZARE 3:  După numărarea a 60% din voturi, Jair Bolsonaro și Lula da Silva s-ar află la egalitate de procente.

ACTUALIZARE 4: Situația nu stă prea bine pentru Bolsonaro, care pare detronat la sub un procent, aproape de finalizarea numărării voturilor. Un semnal prost a fost dat și de Administrația Biden, care l-a felicitat pe candidatul comunist Lula înainte de a se încheia procesul de numărare a voturilor.

Imagine:

 
 
 
 

ACTUALIZARE 5: Situația oficială cu aproape toate voturile numărate: