ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nava Sea-Watch a acostat fără aprobarea autorităților italiene în noaptea de vineri spre sâmbătă în portul Lampedusa, iar tânăra Carola Rachete, căpitanul navei, a fost arestată pentru că a debarcat 40 de migranți blocați la bord de 17 zile, potrivit AFP, scrie Agerpres.

„Așteptam o soluție care, din păcate, nu se profila. De aceea am decis eu însămi să acostez în port”, a declarat ea într-o înregistrare video postată de Sea-Watch pe rețelele de socializare.

Miercuri, această nemțoaică de 31 de ani, aflată la comanda navei care arborează un pavilion olandez forțase blocada apelor teritoriale italiene impuse de ministrul de interne, Matteo Salvini. Dar nava a trebuit să se oprească la o milă distanță de micul port Lampedusa și a rămas blocată acolo de atunci.
 
Ministrul italian de interne Matteo Salvini, care a făcut din închiderea porturilor italiene pentru migranți vârful de lance al acțiunii sale, a afirmat că ei pot să debarce, dar cu condiția să plece în Germania sau în Olanda.
 
Carola Rackete a ales în cele din urmă să forțeze trecerea la miezul nopții, în pofida vedetei poliției însărcinată să o împiedice.

Cu puțin înainte de ora 03:00 (01:00 GMT), poliția a urcat la bordul Sea-Watch pentru a o aresta pe femeie. Căpitanul a coborât de pe navă, încadrată de agenți, fără cătușe, și a fost urcată într-o mașină.

Pe chei, unii localnici și militanți veniseră să aclameze sosirea navei, în timp ce alții au aplaudat arestarea cu strigăte:”În cătușe!”, „Rușine!”, „Pleacă!”.