Nava Sea-Watch a acostat fără aprobarea autorităților italiene în noaptea de vineri spre sâmbătă în portul Lampedusa, iar tânăra Carola Rachete, căpitanul navei, a fost arestată pentru că a debarcat 40 de migranți blocați la bord de 17 zile, potrivit AFP, scrie Agerpres.

„Așteptam o soluție care, din păcate, nu se profila. De aceea am decis eu însămi să acostez în port”, a declarat ea într-o înregistrare video postată de Sea-Watch pe rețelele de socializare.

Miercuri, această nemțoaică de 31 de ani, aflată la comanda navei care arborează un pavilion olandez forțase blocada apelor teritoriale italiene impuse de ministrul de interne, Matteo Salvini. Dar nava a trebuit să se oprească la o milă distanță de micul port Lampedusa și a rămas blocată acolo de atunci.
 
Ministrul italian de interne Matteo Salvini, care a făcut din închiderea porturilor italiene pentru migranți vârful de lance al acțiunii sale, a afirmat că ei pot să debarce, dar cu condiția să plece în Germania sau în Olanda.
 
Carola Rackete a ales în cele din urmă să forțeze trecerea la miezul nopții, în pofida vedetei poliției însărcinată să o împiedice.

Cu puțin înainte de ora 03:00 (01:00 GMT), poliția a urcat la bordul Sea-Watch pentru a o aresta pe femeie. Căpitanul a coborât de pe navă, încadrată de agenți, fără cătușe, și a fost urcată într-o mașină.

Pe chei, unii localnici și militanți veniseră să aclameze sosirea navei, în timp ce alții au aplaudat arestarea cu strigăte:”În cătușe!”, „Rușine!”, „Pleacă!”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews