ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Capul Bisericii Catolice din Anglia a atacat autoritățile pentru interzicerea serviciilor religioase în interiorul bisericilor pe perioada noului blocaj  și a cerut ca măsurile să fie schimbate pentru ca oamenii să se poată închina, informează Daily Mail citat de RsV. Cardinalul Vincent Nichols a declarat că interdicția „nu este susținută de dovezi științifice” și a acuzat Guvernul de „o neînțelegere a importanței credinței oamenilor”.
 
Cardinalul, care este și Arhiepiscopul Catolic de Westminster, a declarat că bisericile sunt „printre cele mai sigure locuri” pe care oamenii le pot vizita. 
 
Și nu este singurul lider religios din Regatul Unit care a atacat lockdown-ul impus de autorități.Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby - i-a scris lui Boris Johnson, cerându-i anuleze decizia de interzicere a tuturor serviciilor religioase cu excepția înmormântărilor.

Spre deosebire de primul val al virusului din primăvară, Guvernul a permis bisericilor și altor lăcașuri de cult religioase să rămână deschise, dar numai pentru rugăciune privată, cu slujbe suspendate timp de patru săptămâni.

Downing Street nu a dat semne că s-ar răzgândi, dar cardinalul Nichols, capul Bisericii Catolice din Anglia, crede că măsurile vor fi revizuite. ”Cred că dovezile pe care le-am văzut în ultimele două zile sunt că acest aspect particular al deciziei guvernului nu este susținut de nicio dovadă științifică și arată în mod clar o neînțelegere a importanței credinței. Cred că aceste lucruri vor duce la schimbare. Cât mai curând posibil, sper să văd lăcașuri de cult deschise din nou, pentru slujbe”, a declarat el.

Bisericile sunt „bine gestionate, foarte bine curățate și printre cele mai sigure locuri în care merg oamenii. A merge la biserică nu este o adunare socială, este o parte fundamentală din viața oamenilor”, a spus cardinalul.