ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul de Viena, considerat de unii drept viitorul Papă,i-a avertizat pe oameni să nu îl judece așa de devreme pe Donald Trump, amintind că, în anii 80, după alegerea lui Ronald Reagan, mulți s-au îndoit că va fi un lider bun, și, cu toatea astea, republicanul a fost unul dintre cei mai buni președinți.

Cardinalul Christoph Schoenborn, ale cărui comentarii legate de refugiați au făcut subiectul unor polemici aprinse, acesta aveetizând recent asupra unei "invazii islamice a Europei", a trecut în revistă cele mai importante momente ale anului 2016. Care, în opinia sa, au fost votul britanicilor pentru ieșirea din UE și alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA, în ciuda tuturor campaniilor duse împotriva lui, relateaza express.co.uk.

"Nu știu dacă doamna Clinton ar fi fost, într-adevăr, soluția mai bună și nu știu dacă dl Trump reprezintă un ghinion pentru America. Mulți au privit cu scepticism alegerea lui Ronald Reagan, spunând că nu este posibil ca un actor din California să ajungă președinte. Dar Reagan a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai buni președinți pe care i-a avut America. Așa că, nu vă grăbiți să-l judecați pe Trump", a spus Cardinalul Christoph Schoenborn.

Cardinalul este cunoscut pentru criticile aduse liderilor politici care au susținut primirea refugiaților în Europa, considerând că aceștia ar trebui, mai curând, să ajute țările din care pleacă migranții.

Arhiepiscopul de Viena a spus, de asemenea, că vede o "mare incertitudine", în fața recentelor atacuri teroriste și că viața este acum tot mai nesigură datorită acestui fenomen. 

Biserica catolică din Austria a luat recent o poziție mai dură împotriva refugiaților și imigranților. Cardinalul Schoenborn a avertizat anterior, că scopul musulmanilor este de a elimina creștinii și să cucerească Europa.