ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afirmațiile Papei Francisc privind homosexualii stârnesc în continuare reacții.
 
Un grup de tineri catolici s-au adunat sâmbătă, în Piața Sf. Petru din Roma, cerându-i Papei Francisc să facă „clarificări în legătură cu uniunile homosexuale”. Într-un documentar lansat la începutul acestei săptămâni, Sfântul Părinte și-a exprimat sprijinul pentru uniunile civile homosexuale.
 
Organizatorul acestei acțiuni este Alexander Tschugguel, cel care, în urmă cu un an, îl acuza pe Suveranul Pontif că a aprobat "închinarea idolatră la zeitatea păgână Pachamama", după ce patru statui din lemn reprezentând-o pe zeița incașă Pachamama (Mama Pământ) au fost amplasate într-o biserică din apropierea Pieței Sf. Petru.

Grupul de tineri ai Institutului St. Boniface din Austria, conduși de Alexander Tschugguel, au venit acum cu un banner pe care scrie „Sfântul Părinte, vrem clarificări în legătură cu uniunile homosexuale”.

Lor li s-au alăturat un număr de catolici din alte țări care au îngenunchiat în piață, rugându-se împreună. Unul dintre credincioșii catolici aflați în piață a declarat pentru LifeSiteNews că Tschugguel și grupul său au condus toată noaptea pentru a ajunge la Vatican. Am venit, din nou, aici, lângă Ponte Sant Angelo din fața Castelului Sant’Angelo, pentru că a aprut un documentar în care Sfântul Părinte a cerut introducerea uniunilor civile în diferite state politice”, a spus Tschugguel. El susține că astfel de interviuri au constituit o problemă de la începutul pontificatului actual pentru catolicii credincioși, deoarece dușmanii Bisericii îi folosesc pentru a lupta împotriva credinței și pentru a promova o agendă anticatolică”.

”De exemplu, președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a spus că acum, încurajat de aceste cuvinte ale Sfântului Părinte, va introduce „căsătoria” homosexuală în Venezuela ”, a continuat el.

„Un episcop austriac a spus că este foarte fericit că papa laudă ceva care este introdus 100% deja în Austria,iar în America, episcopul „infam” James Martin, SJ, a spus că  e „un pas foarte mare” în sprijinirea „persoanelor LGBT”.

Dar, pentru că au existat voci care au susținut că documentarul a răstălmăcit afirmațiile Papei, tinerii catolici consideră că șeful Bisericii Catolice trebuie să iasă și să ofere câteva lămuriri.
„Vă  rugăm, Sfinte Părinte, să ieșiți în fața camerelor pentru a explica oamenilor ce ați vrut să spuneți și care a fost contextul acestui interviu. Și care este învățătura catolică despre uniunile civile homosexuale?”.