ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ziarist german care a avut ocazia de a intra pe teritoriul grupării jihadist Statul Islamic, singura putere militară de care ISIS se teme este Israelul.

Jürgen Todenhöfer a avut șansa să pătrundă pe teritoriul Statului Islamic și să petreacă mai multe zile printre teroriștii grupării.

Reporterul german susține că membrii ISIS i-au spus că Israelul nu se află printre țările vizate în primul stagiu al colonizării Orientului Mijlociu și că nu se tem de soldații germani, britanici sau americani, care nu au experiență în luptele terestre sau în strategiile teroriste. În schimb, se tem de forțele israeliene, care  reprezintă o „amenințare reală”.

„Singura țară de care ISIS se teme este Israelul și mi-au spus că sunt conștienți de faptul că armata israeliană este prea puternică pentru ei. Extremiștii susțin că se pot apăra în fața trupelor americane sau britanice, pentru că nu au experiență în ceea ce privește luptele de gherillă sau operațiunile teroriste,” scrie Washingtontimes.com. 

Todenhöfer a fost șocat de brutalitatea Statului Islamic și a atras atenția asupra faptului că gruparea reprezintă un real pericol pentru Occident. 

„Vor să arate că Statul Islamic funcționează. Am întâlnit o țară brutală, nu un simplu grup terorist brutal”, a concluzionat jurnalistul german.