ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cursa pentru cucerirea spațiului cosmic s-a relansat. În ultima perioadă asistăm la o înmulțire a proiectelor spațiale guvernamentale și private, militare și civile.

În luna aprilie, generalul Chance Saltzman de la Forța Spațială a Statelor Unite declara că se observă o intensificare a explorării spațiale, ceea ce reprezintă un nivel crescut de amenințare la adresa SUA, atât pe orbita Pământului cât și în spațiul mai îndepărtat.

Înființarea în 2019 de către Donald Trump a Forței Spațiale a SUA a fost criticată de Union of Concerned Scientists, o organizație științifică non-profit de la Massachusetts Institute of Technology, care militează pentru cooperarea și exploatarea spațiului în scopuri pașnice.

Grupul, care deține obază exhaustivă de date privind sateliții, a subliniat că activitatea militară reprezintă doar o parte infimă din proiectele spațiale.

Într-adevăr, din cei circa 5.500 de sateliți activi pe orbită, doar 424 sunt întrebuințați în scopuri militare, adică mai puțin de 8%.

Evident, Statele Unite sunt lider autoritar, deținând 3.415 sateliți din totalul celor 5.500, urmate la mare distanță de China și Marea Britanie.

Iată mai jos un grafic foarte interesant realizat de Statista.