ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În general, se poate presupune că pe viitor planeta va deveni mai aglomerată. Oamenii se reproduc continuu şi, cu excepţia unor incidente de amploare, populaţia lumii ar urma să crească oarecum constant în următoarele decenii, scrie ziarul american The Washington Post.
 
Lucru demonstrat şi de proiecţiile actualizate ale Departamentului pentru Afaceri economice şi sociale al ONU – Divizia Populaţie, date publicităţii recent, care estimează că lumea va ajunge la 11,2 miliarde de oameni în 2010, adică un spor de 52% faţă de actualele estimări.

Oricât de spectaculoasă ar fi această creştere, unele regiuni ale lumii ar urma să aibă sporuri mult mai mari decât altele. Peste jumătate din creşterea populaţiei mondiale, în următorii 35 de ani, ar urma să se înregistreze în Africa, de exemplu, dar pe de altă parte, unele ţări nu vor avea nici un fel de spor de locuitori, scrie Washington Post.

De fapt, ultimele proiecţii ONU asupra populaţiei constată că 48 de ţări din lume vor înregistra un declin al populaţiei până în 2050. De asemenea, singularizează 11 ţări care, din motive ca declinul ratei natalităţii şi emigraţie, ar urma să piardă peste 15% din populaţie, în deceniile următoare.
 
Dacă această tendinţă se menţine, situaţia ar putea deveni şi mai dramatică. Conform celei mai recente prognoze a ONU, unele ţări ar urma să piardă peste jumătate din populaţia lor până în 2100. Desigur, este vorba doar de proiecţii şi situaţia ar putea lua o altă întorsătură – de exemplu, ONU crede că există o probabilitate de 23% ca populaţia lumii să se stabilizeze sau chiar să scadă până în 2100.

Acestea sunt cele 11 ţări care ar urma să piardă cei mai mulţi locuitori până în 2100:

Lituania se prevede că va pierde 30,1% din populaţia sa;

Ungaria se prevede că va pierde 34% din populaţia sa;

Japonia se prevede că va pierde 34,3% din populaţia sa;

Letonia se prevede că va pierde 35,2% din populaţia sa;

Croaţia se prevede că va pierde 38,3% din populaţia sa;

Serbia se prevede că va pierde 39,7% din populaţia sa;

Ucraina se prevede că va pierde 41,1% din populaţia sa;

România se prevede că va pierde 45,2% din populaţia sa;

Bosnia şi Herţegovina se prevede că va pierde 49,6% din populaţia sa;

Bulgaria se prevede că va pierde 52,4% din populaţia sa;

Republica Moldova se prevede că va pierde 54,4% din populaţia sa