ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele catalan destituit de Madrid, Carles Puigdemont, s-a predat poliției belgiene. Parchetul din Bruxelle a confirmat că cinci persoane căutate de Spania au fost plasate în detenție în această dimineață.

Carles Puigdemont și cei patru consilieri ai săi vor fi duși în fața unui judecător, care va lua o decizie până luni dimineață.

Audiența Națională a emis mandate europene de arestare pe numele președintelui catalan destituit de Madrid Carles Puigdemont și altor patru lideri care au fugit împreună cu el în Belgia luni.

Cei cinci lideri separatiști nu s-au prezentat la o audiere, când alți nouă foști membri ai Guvernului regional catalan au fost arestați preventiv. Unul dintre cei nouă reținuți a fost eliberat vineri după ce a plătit o cauțiune în valoare de 50.000 de euro.

Ei sunt acuzați cu toții de rebeliune, răzvrătire și deturnare de fonduri publice după proclamarea ”Republicii Catalonia”.