Cel puțin 220 de oameni au murit miercuri într-o serie de atacuri revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic în sudul Siriei. Este unul din cele mai severe bilanțuri de la începutul războiului în 2011 în această țară, informează Le Figaro.

De asemenea, sunt primele atacuri - atentate sinucigașe și asalturi asupra unor localități - de asemenea amploare comise de Statul Islamic după luni de zile în Siria, unde gruparea jihadistă a suferit numeroase înfrângeri în ultimele luni.

Atentatele au avut loc în provincia As-Suwayda, controlată în totalitate de către regimul președintelui Bashar al-Assad. Jihadiștii Statului Islamic sunt prezenți într-o zonă deșertică la nord-est de această regiune.

Potrivit media oficiale siriene, forțele regimului au lansat un contraatac pentru a-i respinge pe jihadiști. Raiduri aeriene au vizat de asemenea gruparea extremistă, conform Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

„Patru atentatori sinucigași și-au detonat centurile explozive în orașul As-Suwayda„, capitala provinciei cu același nume, a indicat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, după ce declarase inițial că au fost trei kamikaze.

Alți atacatori sinucigași au comis atacuri în localități din nord-estul provinciei înainte ca jihadiștii să declanșeze asaltul asupra acestora, a adăugat el. Statul Islamic a reușit să preia controlul asupra a trei sate.

Cel puțin 156 de persoane, între care 62 de civili, au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite, potrivit noului bilanț care nu încetează să crească după descoperirea a 'numeroase rămășițe umane în satele' atacate de Statul Islamic, a afirmat directorul OSDO. 'Acest bilanț este cel mai sever în provincia As-Suwayda de la începutul conflictului', a spus el.

„În afară de atentatele sinucigașe, jihadiștii au atacat sate și au ucis oameni în casele lor”, a afirmat în continuare directorul OSDO.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews