Carnea de Laborator – Dezgustătoare, scumpă, poluantă. Un nutriționist: "Mai bine îmi mănânc Pantoful"

Două companii americane – Upside Food și Good Meat – au primit undă verde de la Departamentul pentru Agricultură și de la Administrația pentru Hrană și Medicamente (FDA) să comercializeze carne fabricată în laborator.
Carnea de laborator este produsă din celule stem prelevate din mușchii și pielea unor animale vii.
Celulele sunt apoi „cultivate” într-un bio-reactor care reproduce condițiile din interiorul corpului unui animal și „hrănite” cu nutrienți pentru a se transforma în „carne”, informează New York Post.
Publicația Bon Appetit a discutat cu Amy Chen, directoare adjunctă la Upside Foods, care a oferit o descriere mai amănunțită a procesulului de producere a cărnii de laborator.
Aceasta implică prelevarea de celule stem sau din țesutul muscular sau gras al unui animal viu, printr-o mică biopsie, ori de celule de la ouă de pui fertilizate.
Bio-reactoarele în care sunt cultivate apoi celulele seamănă cu „vasele de inox pentru fermentarea berii”. În acestea, celulele sunt „hrănite” cu zaharuri, aminoacizi și vitamine.
Procesul de „cultivare” durează o săptămână sau două, după care urmează„recoltarea”, etapă în care celulele sunt „practic ucise”.
Rezultatul care iese din bio-reactor seamănă cu o „pastă roz”, care este procesată apoi în diverse produse de „carne” care ajung în farfuria consumatorilor.
Dacă vi se pare că întregul proces de producere a „cărnii” de laborator este dezgustător, ar trebui să aflați că aceasta nu este nici ieftină.
Un kilogram de „carne de laborator” are un cost de producție de 34 de dolari per kilogram, în comparație cu un kilogram de carne de vită normală care costă doar 4 dolari.
Potrivit Bon Appetit, un burger din „carne de laborator” va ajunge să coste la restaurant în jur de 100 de dolari!!!
Însă toată această tevatură cu carnea de laborator a pornit de la premisa reducerii poluării. Pentru a salva planeta, nici un preț nu este prea mare!
Doar că premisa este falsă. Procesul de producere a cărnii de laborator este mult mai poluant decât cel al producerii cărnii naturale, arată un studiurealizat de universitatea californiană UC Davis
Atunci, poate că e mai gustoasă?
Nici vorbă! O cunoscută nutriționistă americană, Diana Rodgers, a descris scurt și plastic experiența sa culinară cu această „carne”:
„Mai bine îmi mănânc pantoful!”
Atunci, poate că este mai sănătoasă decât carnea naturală?
Rodgers se îndoiește și de acest lucru, din cauza lipsei unui ciclu complet de viață pentru celulele din care este făcută această „carne”.
„Până și carnea de la McDonald’s este mai sănătoasă...”
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

Teoria conspirației se confirmă. Numărul de decese atribuit vaccinurilor anticovid a fost mușamalizat - STUDIU

Cum explică profesorul Silviu Gurlui cauzele blackout-ului din Spania

Premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică: 15 gigawați de energie au dispărut inexplicabil

Adrian Onciu: Dansul păcii cu gust de capitulare. A sosit momentul ca Zelensky să-și facă bagajele și să-și ia concediu fără plată, pe termen nelimitat

Cum arată misteriosul tablou oferit de Putin lui Trump - FOTO
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (2)