ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al lui Joe Biden pentru chestiuni de securitate, John Kirby, s-a străduit să explice timp de minute bune la microfon cât de benefic este avortul pentru armată.

Kirby a luat apărarea concediilor plătite și a decontărilor pentru călătorii în vederea efectuării unui avort pentru femeile angajate în armată:

„Te duci acolo unde ți se spune, așa funcționează ordinele (în armată). Ce se întâmplă dacă ești detașat într-un stat ca Alabama, care a adoptat o lege destul de restrictivă în privința avorturilor, și ești îngrijorat de îngrijirile tale personale privind reproducerea? Ce faci? Spui nu (ordinului) și pleci (din armată)? Ei bine, sute de persoane ar putea decide să facă asta și atunci unde am ajunge? Am pierde talente, talente importante.”

Și a adăugat:

„Ar putea avea un impact extrem, extrem de semnificativ asupra mecanismelor noastre de recrutare și de menținere (a efectivelor).”

Kirby a conchis că a asigura femeilor angajate în armată și membrilor familiilor militarilor așa-numita „îngrijire reproductivă” (!) reprezintă o „obligație fundamentală sacră (!) pentru conducătorii armatei”.