ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump îl felicită pe Vladimir Putin pentru învestirea în funcția de președinte al Rusiei, a declarat Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, care a subliniat că SUA consideră că toată lumea are dreptul de a protesta pașnic.

Aproximativ 1.600 de persoane au fost reținute în urma unui protest față de politicile liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, care s-a desfășurat la Moscova cu două zile înainte de învestirea în funcție a lui Putin pentru cel de-al patrulea mandat de președinte. Printre protestatarii reținuți s-a numărat Aleksei Navalnîi, liderul opoziției, acuzat că nu a respectat indicațiile forțelor de ordine.

„În primul rând, președintele îl felicită și așteaptă cu speranță un timp când am putea avea o relație bună cu Rusia, totuși Statele Unite sunt de părere că toată lumea are dreptul de a se face auzit și de demonstra pașnic", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.