ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Albă a anunțat duminică începerea demersurilor în vederea mutării la Ierusalim a ambasadei americane în Israel, transmite Reuters. 

Mutarea ambasadei de la Tel Aviv a fost una din promisiunile de campanie ale președintelui Statelor Unite, Donald Trump, reamintește agenția. 

„Suntem în primele stadii, chiar înaintea discutării acestui subiect", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer. 

Când Trump i-a promis lui Netanyahu că va muta ambasada la Ierusalim, mulți au crezut că e simplă propagandă.

Numirea de către Donald Trump a ginerelui său, Jared Kushner, de 35 de ani, drept consilier la Casa Albă pe problemele Orientului Mijlociu face parte dintr-un plan mai amplu al echipei noului președinte american de a ajunge la o rezoluție privind conflictul israeliano-palestinian.

Deși planul nu este încă finalizat, există însă un set de idei care sunt încă evaluate și care țin cont de declarațiile făcute de Trump pe această temă.

Viitorul ambasador american în Israel, David Friedman, a vorbit și el despre eforturile pentru pace dar a confirmat și promisiunea lui Donald Trump de a muta ambasada Statelor Unite la Ierusalim.