ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ofițerul de presă de la Casa Albă, Sean Spicer, a acuzat mass-media de „rapoarte false" cu privire la inaugurarea lui Donald Trump, ca parte a ceea ce el a numit-o o încercare „rușinoasă" pentru a minimiza entuziasmul pentru noul presedinte, scrie foxnews.

Spicer a chemat presa în sala de ședințe, la sfârșitul primei zile de mandat a lui Trump pentru a condamna în mod specific două subiecte  raportate - informația eronată a unui reporter de la Time, care a spus că un bust al lui Martin Luther King a fost scos din Biroul Oval și fotografii în care apar mulțimi mici de oameni care ar fi asistat la inaugurarea de vineri.

Spicer l-a numit pe respectivul reporter, care a oferit informația Twitter, „iresponsabil și nesăbuit."

El a continuat să spună că fotografiile de la inaugurare au fost editate pentru a minimiza sprijinul „enorm" de care a beneficat președintele pe „National Mall”.

Spicer, a vorbit apoi și despre ceea ce el a numit estimări inexacte ale mulțumii, subliniind că „nimeni nu a avut numărul exact al participanților".

Cu toate acestea, Spicer a continuat să pună în aplicare propria lor estimare bazată pe capacitatea anumitor spații ce se întind de la Capitoliu la Monumentul Washington și a declarat: „Aceasta a fost cea mai mare audiență înregistrată vreodată la o inaugurare, atât la fața locului cât și în întreaga lume."