ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Albă a afirmat luni că nu este timpul pentru un dialog cu Coreea de Nord, dând asigurări, totodată, că secretarul de stat american, Rex Tillerson, păstrează încrederea președintelui Donald Trump după ce a vorbit despre unele "canale de comunicare" deschise cu Phenianul, scrie AFP.


„În Coreea de Nord sunt deținuți trei americani”, „ar fi pentru noi singurul motiv de a purta discuții cu ei pentru moment”, a declarat presei purtătoarea de cuvânt a președinției, Sarah Huckabee Sanders.

„Există o diferență între a dialoga și a exercita presiuni diplomatice", a adăugat ea.

Duminică, președintele Donald Trump i-a transmis lui Rex Tillerson să nu-și mai "piardă vremea" cu Coreea de Nord, la o zi după ce șeful diplomației dezvăluise că Washingtonul se află în contact direct cu Phenianul.

„I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru secretar de stat, că își pierde vremea încercând să negocieze cu Little Rocket Man” (Micul Om-Rachetă), a postat președintele american duminică pe Twitter, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

"... Conservă-ți energia, Rex, vom face ceea ce trebuie făcut!", a mai scris Donald Trump, citat de AFP.