ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul de la Casa Albă este gata să ridice vălul de pe unul dintre cele  mai mari mistere ale politicii americane. Documente secrete despre asasinarea fostului președinte John F. Kennedy vor fi declasificate. Anunțul a venit sâmbătă din partea președintelui Donald Trump, pe Twitter.

„Sub rezerva primirii de noi informații, voi permite, în calitatea de președinte, deschiderea dosarelor clasificate blocate de mult timp despre cazul John F. Kennedy”, a transmis Donald Trump prin Twitter, sugerând că unele date ar putea rămâne totuși secrete.

Casa Albă a comunicat acum câteva zile că va acționa „pentru a se asigura că vor fi făcute publice cât mai multe date posibile” despre asasinarea președintelui John F. Kennedy în anul 1963.

Donald Trump este unul dintre politicienii care au alimentat teoriile conspirației în legătură cu asasinarea lui John F. Kennedy. În campania electorală prezidențială din 2016, Donald Trump a acuzat că tatăl adversarului politic republican Ted Cruz a avut legături cu Lee Harvey Oswald, condamnat pentru asasinarea celui de-al 35-lea președinte american, amintește CNN.

Trump are puterea de a debloca complet sau parțial dezvăluirea documentelor legate de moartea lui JFK, ținute în Arhivele Naționale, peste 3.000 de fișiere clasificate care datează în mare parte din anii 60 și 70. Unele datează însă din anii 1990 și ar fi fost elaborate de către agențiile guvernamentale ( în special de CIA) după lansarea controversatului film al lui Oliver Stone, „JFK”, din 1991, care a alimentat teoriile complotului privind uciderea celui de-al 35-lea președinte al Statelor Unite. Filmul din 1991, intitulat „JFK - Un caz deschis”, descrie faptele de dinaintea asasinării și investigațiile ulterioare ale avocatului districtului New Orleans, Jim Garrison, care a pus la îndoială declarația oficială a investigației de la Warren , conform cărei singurul autor al atacului a fost Lee Harvey Oswald.


John Fitzgerald Kennedy a fost al 35-lea președinte al Statelor Unite. A fost asasinat în orașul Dallas (Texas) pe 22 noiembrie 1963.

În anul 1992, Congresul SUA a stabilit că toate documentele secrete referitoare la asasinarea lui John F. Kennedy vor putea fi declasificate în următorii 25 de ani, cu excepția situației în care președintele SUA refuză acest lucru pentru a nu fi afectate activitățile serviciilor de informații, operațiuni militare sau relații diplomatice. Administratorii Arhivelor Naționale din SUA pot decide până pe 26 octombrie 2017, cu aprobarea președintelui Donald Trump, declasificarea dosarelor secrete despre acest caz.