ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vremurile când Occidentul era o lume a bunăstării și prosperității par departe. Acum, micile bucurii ale occidentalilor sunt legate de situația precară a caprei vecinului.

Întrebată despre explozia prețurilor la combustibili în Statele Unite, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a dat un răspuns halucinant.

Karine Jean-Pierre a dat asigurări că americanii stau mai bine decât cei din Europa, unde prețurile sunt mult mai mari.

După ce a pus placa despre sacrificiile pe care lumea întreagă trebuie să le facă pentru a-l învinge pe Putin („Este o provocare globală, lucru pe care îl simte toată lumea de pe planetă”) Jean-Pierre s-a grăbit să arate că în Europa e mai rău: prețurile pe galon depășesc 8 dolari.

Ea a afirmat că „toate măsurile sunt pe masă” pentru a combate creșterea prețurilor la combustibili, dar că „nu pot să vă spun nimic în acest moment”.

Totuși, purtătoarea de cuvânt a lui Biden s-a grăbit să spună că șeful ei, președintele, a făcut în așa fel încât America „să se afle în locul unde e astăzi, într-o poziție mult mai puternică din punct de vedere economic în care să putem face față inflației directe”.

Apropo: inflația se află și ea la cele mai înalte cote din ultimii 40 de ani.

Amintim că, în mandatul lui Donald Trump, Statele Unite au devenit principalul producător de petrol și gaze naturale din lume.

Cum se potrivește acest lucru cu prețurile uriașe la combustibili, portavocea lui Biden nu a catadicsit să explice.