ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul unui oraş din nordul Franţei să stopeze fenomenul degradării caselor. A anunțat că va scoate la vânzare casele lăsate în paragină, la preţul de un euro. 

În schimbul sumei modice, viitorii proprietari trebuie să renoveze casele cumpărate, informează Le Figaro.

Oraşul Roubaix, despre care ziarul francez spune că are parfumul unui ”oraș fantomă”, numără 95.000 de locuitori. Se află în nordul Franţei, foarte aproape de graniţa cu Belgia, dar, în ultimii ani, familiile de la periferie s-au mutat în centru sau în oraşe mai mari. Asta a dus la degradarea continuă a caselor pe care le-au abandonat.

Pentru a salva imaginea oraşului, primăria vrea să intre în posesia imobilelor abandonate pe care mai apoi să le vândă pentru doar un euro. Principala condiție este însă ca noii proprietari să le renoveze. Modelul nu este nou.
 
Aceeaşi metodă a fost adoptată şi de autorităţile din Liverpool şi dintr-un orăşel medieval din Sicilia. În 2014, aproximativ 20 de case au fost scoase la vânzare la preţul de 1 euro în satul Gangi, datând din secolul al XII-lea, situat în provincia Palermo, din Sicilia. Iar operațiunea s-a dovedit una de succes.În Spania, ideea a fost dusă şi mai departe. Un cătun din nord-vestul ţării, abandonat în anii '50, va fi oferit gratuit oricui îl va transforma într-o destinaţie turistică. Deocamdată, cătunul îşi aşteaptă proprietarul.