ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O normă europeană stabilește ca imigranții care lucrează cu forme legale într-o țară din Uniunea Europeană să primească de la stat un ajutor social pentru fiecare copil lăsat acasă.
 
În Marea Britanie cuantumul este stablit la 20.70 lire sterline pe săptămână pentru un copil și câte 13.70 lire sterline începând cu al doilea minor. Asta înseamnă că un român cu patru copii acasă primește lunar aproape 250 de lire, aproximativ 1500 de lei, din partea statului britanic.
 
Conform ultimelor statistici, numărul celor care au beneficiat de acest ajutor în ultimii cinci s-a mărit de aproape patru ori. Sumele trimise acasă de imigranți fiind colosale, aproximativ 136 de milioane de Lire sterline, conform stiridiaspora.com.
 
În topul celor care beneficiază de cele mai multe ajutoare sociale pentru copii sunt polonezii,  care au trimis copiilor peste 115.7 millioane de lire sterline, din iulie 2010 până acum. Aceștia sunt urmați de slovaci, lituanieni și români, care au trimis acasă la copii doar 1.3 milioane lire sterline.
 
David Cameron a anunțat că vrea să renegocieze aceste practici cu Uniunea Europeană și să le elimine.