ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Catedrala romano-catolică din sătucul german Immerath a fost demolată ieri, 9 ianuarie, pentru a face loc unei exploatări miniere, informează Huffpost.

În ultimii ani, satul a devenit proprietatea gigantului energetic RWE, care a demolat toate casele și apoi le-a reconstruit la șapte kilometri mai încolo. Nici spitalul sau cimitirul nu au scăpat, fiind și ele mutate.

RWE își dorește să aibă acces la lignitul care se află în subteranele acestei regiuni, deoarece Germania încă are nevoie de combustibili fosili. 

Catedrala cu hramul Sfântului Lambert, sfântul patron al orașului belgian Liege. Sfântul Lambert a fost martirizat în anul 696, după ce a intrat în conflict cu regele Pepin de Herstal, reproșându-i acestuia faptul că-și părăsise soția legitimă pentru altă femeie.

Sfântul Lambert este prăznuit pe 17 septembrie.