ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România va primi o cotă de peste 1700 de imigranți provenind din Eritreea şi Siria, potrivit schemei de repartizare prezentate astăzi de Comisia Europeană.

Comisia Europeană a alocat pentru România în distribuția schemei de refugiați din Italia și Grecia în total 1705 de persoane. Acestea provin din cele 40.000 care se află în prezent în aceste țări, venind din Eritreea și Siria, și care trebuie ajutate din spirit de solidaritate, spune Comisia Europeană, conform corespondentului Radio România la Bruxelles.

23 de state membre UE se află în această situație, iar cei mai mulți refugiați din Italia vor fi preluați de Germania și Franta. Cei mai puțini vor ajunge în Cipru și Slovenia.

Pentru fiecare refugiat primit, Comisia Europeană va aloca 6000 de euro per persoană.

România va putea primi și 657 de persoane prin faptul că Executivul comunitar a solicitat stateleor membre să reinstaleze, pe o perioadă de doi ani, 20.000 de persoane din țări terțe care au nevoie de protecție internațională.
Asistența financiară pentru aceste 20.000 de persoane repartizate în toate statele membre de aceasta dată inclusiv Marea Britanie, va fi în total 50 de milioane de euro pentru perioada 2015-2016.