ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situație dramatică în cazul unui băiețel de 7 ani din orașul american Dallas, statul Texas: mama sa a câștigat în instanță custodia copilului și dorește să-l transforme pe acesta în fată, informează The American Conservative.

Aceasta spune că îl va evalua pe copil la vârsta de 9 ani și atunci îi va administra medicamente care blochează pubertatea, deci implicit dezvoltarea firească a băiatului. Până atunci, James Younger merge la școală îmbrăcat în haine de fetiță, folosește toaleta fetelor și este strigat „Luna”.

Cel care a adus cazul în atenția publică, gânditorul american Rod Dreher, spune că băiatul a ajuns în această situație din cauza divorțului părinților, iar mama sa l-a câștigat în instanță, deși tatăl a contestat vehement dreptul acesteia de a-i schimba genul. Mai mult, mama a obținut în instanță dreptul de a alege singură medicii care să-l evalueze pe micuț, inclusiv de a bloca medicii care se opun „transgenderismului”.

Dreher atrage atenția că verdictul acestui proces s-a dat într-un stat conservator Texas, de către un juriu format din semenii celor doi părinți. Cei doi părinți sunt, nominal ortodocși, și parohia de care țin s-a implicat de partea tatălui, un diacon  depunând mărturie în favoarea acestuia.

„Care este lecția de învățat pentru noi, restul? Citim de multe ori pe acest site comentarii care ne cer să facem secesiune în această țară, să lăsăm statele albastre (controlate de democrați, progresiste - n.trad.) să meargă pe drumul lor și cele roșii(republicane, conservatoare - n.trad) să-l aleagă pe al lor. Aceasta este o greșeală și cazul James Younger ne arată de ce. Această decizie șocantă, anti familie și scandaloasă a judecătorilor nu s-a petrecut în Masschussetts sau California: ci în Texas. Nu mai există locuri sigure. Această ideologie care preia țara noastră distruge familia și chiar conceptele de femeie și bărbat. Deși nu știu detaliile cazului, este o certitudine faptul că, așa cum ne spune și tatăl băiatului, instituțiile societății noastre fie îmbrățișează această ideologie (școlile) fie tac în timp ce această plagă avansează.


Sunt sigur că e imposibil, dar dacă aș fi tatăl copilului, aș încerca să-l răpesc și să fug în Rusia și să cer azil. Îmi pot imagina durerea și suferința pe care le trăiește din cauza a ceea ce fosta soție îi face copilului său, cu întreaga putere a statului și a societății în spate. Ce spectacol grotesc. Ce avanpremieră teribilă a viitorului acestei țări decadente”,a scris cunoscutul scriitor american.

O reacție în acest caz a avut și publicistul Buturugă Anghel, binecunoscut cititorilor ActiveNews:

James Younger este un băiețel de 7 ani, a cărui mama considera ca este fata si pe care aceasta il pregătește pentru "tranziție” prin tratament hormonal, proces ce va debuta când va avea 9 ani. Mama (care nu e mama sa biologică) a obținut custodie deplină asupra copilului, reușind sa deposedeze tatăl de orice drepturi parentale, tocmai pentru ca acesta se opunea tranziției si considerării băiatului drept fata.

Familia în care se întâmpla aceste orori este ortodoxa. Cazul s-a întâmplat in Texas, nu in vreun stat democrat sau liberal, iar procesul în care tatăl a pierdut custodia a fost cu jurați, adică oameni din "popor”. Toate instituțiile relevante sunt împotriva tatălui si au validat pretenția mamei ca băiatul este fata. E tratat astfel la școala, de către comunitate, poliție etc. Doar parohia de care aparținea familia s-a implicat de partea tatălui. Un diacon a depus mărturie în proces, iar preotul a ținut predici împotriva transgenderismului.

Rod Dreher, comentând asupra cazului, arată ca aceasta este realitatea americană: nu mai exista posibilitatea neutralității. Fie ești de acord cu ideologia Trans si LGBT, fie te împotrivești, deși instituțiile si comunitatea te vor marginaliza. Existența intr-un stat republican sau conservator nu mai este o garanție. Texas, de altfel, este unul dintre cele mai conservatoare.

Dreher considera într-atât de oribil cazul, încât spune ca, dacă s-ar afla într-o situație asemănătoare, singura cale de salvare ar fi sa-si răpească copilul și să fugă în Rusia, cerând azil. Și nu este vreun admirator al regimului Putin, dar până aici ajunge disperarea. Însă viața într-o societate care se conduce după preceptele revoluției trans este imposibilă pentru creștini. Da, propaganda anti-referendum de anul trecut avea dreptate: nu vin gay-ii să-ți ia copiii. În realitate este și mai rău - ți-l va lua statul, justiția, societatea, iar comunitatea va asista la ce se întâmplă sau va aproba.