ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 46 de ani,  viu şi perfect sănătos, a fost declarat mort, din greşeală, de autorităţile turce.

Victima acestei erori şi-a petrecut ultimii 10 ani încercând să dovedească autorităţilor că este încă în viaţă şi este vorba de o greşeala regretabilă a funcţionarilor publici.

Astfel, Sinan Avci, care locuieşte în estul provinciei Erzurum, a fost nevoit să se pensioneze anticipat în 2003, el fiind diagnosticat cu o formă agresivă de epilepsie, informează Antena3.

Ulterior, a constat cu stupoare că în baza de date a Fondului de Securitate Socială (SSK) figura decedat din 2004, atunci când şi-a depus o cerere de pensionare pe caz de boală.

"Mi-au spus că sunt mort. Dar eu le le spuneam că sunt viu, dacă stau în faţa lor", povesteşte bărbatul uşor amuzat de situaţie.

Avci s-a luptat de atunci cu birocraţia stufoasă şi a vrut mereu să dovedească că este în viaţă. El se plânge că nu mai poate munci din cauza bolii sale, dar nici nu putea beneficia de ajutorul social oferit de stat, având în vedere că era declarat decedat în acte.

După 10 ani, în care a trăit din mila vecinilor şi a rudelor, el a reuşit să obţină avizul autorităţilor şi să reapară în sistemul asiguraţilor sociali.
El solicită acum ca cei care au greşit şi l-au trecut mort în acte să fie aduşi în instanţă şi să fie obligaţi să plătească daune materiale consistente, transmite agenţia de ştiri Anatolia.