ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană pregătește o lovitură pentru firmele care își ascund banii în paradisuri fiscale.

Multinaționalele cu vânzări mai mari de 750 de milioane de euro urmează să încaseze o lovitură dură. Comisia Europeană va prezenta un plan prin care urmărește să interzică ascunderea profiturilor prin paradisuri fiscale.

Comisarul european pentru servicii financiare, Jonathan Hill, a anunțat că măsură este una gândită să răspundă nevoilor de transparență în sectorul fiscal din Europa, potrivit BBC.

"Propunerea de comunicare interstatală a nivelului de impozitare nu se vrea a fi un răspuns la scandalul Panama Papers, ci se dorește a fi o legătură între munca noastră continuă în materie de transparență fiscală și paradisurile fiscale supuse analizei", a afirmat oficialul din Comisia Europeană.

Raportările interstatale se aplică deja în sectorul bancar, minier și forestier, iar noua propunere va viza în principal companiile care realizează 90% din veniturile corporatiste din Europa, au confirmat purtători de cuvânt din cadrul CE.

Multinaționalele cu activitate în UE vor trebui să comunice cifra netă de afaceri, profitul înainte de impozitare, impozitul pe venit datorat, suma impozitului plătit efectiv și câștigurile acumulate, potrivit business24.ro.

Planul de a combate evitarea impozitării de către marile corporații a fost conceput inițial de Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică, fiind aplicat în UE după ce liderii G20 și-au dat acordul în privința lui.

Nu doar că planul CE va obliga multinaționalele să comunice cât câștigă și cu cât sunt impozitate în UE, dar le obligă să ofere informații și despre ascunderea profitului în "țări terțe, care nu respectă standardele internaționale de bună guvernare în domeniul fiscal".