ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook dezvoltă un instrument pentru a rezuma articolele de știri, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să le citească. De asemenea, a stabilit planuri pentru un senzor neuronal care să detecteze gândurile oamenilor și să le transpună în acțiune.
 
Oamenii au prezis mult timp tehnologia de citire a minții. În timp ce detectarea modelelor de unde cerebrale a fost posibilă de zeci de ani, ingredientul lipsă a fost capacitatea de a le interpreta. Dar acum, datorită Inteligenței Artificiale (AI) și învățării automate, putem afla  ce se întâmplă în mintea oamenilor. Facebook merge si mai departe. Potivit techhq.com, Facebook vrea să creeze un senzor neuronal care să citească gândurile oamenilor. Planurile au fost dezăluite angajaților într-o întâlnire de la sfârșitul anului, la nivel de companie, la gigantul de rețele sociale, al cărui an a fost marcat de controverse, nemulțumirea angajaților și multiple procese antitrust de stat și federale.
Condusă de CEO-ul Mark Zuckerberg, întâlnirea a fost prezentată de mai mulți directori ai companiei. Mulți dintre ei au numit 2020 un an dificil, iar compania a suferit o pandemie globalăcauzată și  de reacția scandalulilor lui George Floyd, Breonna Taylor și a altor negri americani.

Liderii companiei au mai declarat că marea companie a avansat, adăugând în jur de 20.000 de lucrători noi anul acesta. Cu mai mulți oameni din întreaga lume acasă, compania a înregistrat o utilizare record, a declarat Mike Schroepfer, director tehnologic Facebook. Traficul pe tot parcursul lunii martie era asemănător cu ziua de Anul Nou, de obicei cea mai aglomerată perioadă a anului Facebook, a adăugat el.
 
„Investițiile noastre în tehnologie nu sunt doar menținerea funcționării serviciilor noastre”, a spus el, comparând viteza îmbunătățirilor Facebook în mesagerie cu avansarea vaccinului COVID-19. „Pregătim calea pentru noi experiențe descoperitoare care, vor îmbunătăți viața a miliarde de oameni”.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Liz Bourgeois, a refuzat să comenteze această poveste.