ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eliberarea orașului Palmira de către forțele armate siriene a dus la descoperirea unei gropi comune, în care au fost plasate cadavrele a 42 de civili și militari executați de gruparea jihadistă Stat Islamic, informează AFP, citat de Agerpres.

"Armata a descoperit ieri (vineri) dimineața o groapă comună ce conținea rămășițele umane a 24 de civili, dintre care trei copii, și a 18 militari", a precizat o sursă siriană pentru agenția citată. Sursa mai notează că respectivii au murit prin decapitare sau prin împușcare.

Rami Abdel Rahman, directorul ONG-ului "Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)", afirmă că este vorba despre rămășițele unor ofițeri și ale membrilor familiilor lor, executați de gruparea jihadistă după ce aceasta a intrat în oraș, în mai 2015. "Gruparea SI a executat în total cel puțin 280 de oameni în timpul cât a durat ocupația sa asupra Palmirei", a spus acesta.

La finalul lunii martie, la finalul unei ofensive coordonate cu aviația militară rusă, Forțele Armate Siriene au eliberat orașul Palmira, cunoscut în întreaga lume pentru vestigiile sale din epoca romană. O bună parte dintre acestea au fost distruse de către jihadiștii Statului Islamic.